Matematikai feladatok megoldása a szabadban, mobilapplikációval
2023. június 08. csütörtök, 18:02

A Medve Matek Go, a Medve Szabadtéri Matematikaverseny okostelefonos tavaszi fordulójának május 20-án érkezett el az ideje. Kellemes tavaszi időben gyülekeztek a csapatok a már megszokott versenyhelyszínen, a Szilas-parkban, hogy nekivágjanak a három órán át tartó megmérettetésnek. A rutinos ötödikes és hatodikos csapatokhoz (Dr. Kaszáné Kristály Klára és Somogyváriné Polgár Zsuzsanna tanítványai) most a 4.b osztály összes tanulója is csatlakozott, Magyarósi Emese tanítónő vezetésével.
A Szilas-park ideális versenyhelyszín, mert nagy területű, mégis jól belátható, van hely a gyerekeknek a mozgásra feladatmegoldás közben. Pontban 10 órakor kezdődött a verseny. Minden kezdet nehéz! – a mondás megint szó szerint beigazolódott, mert több csapat  is a technika ördögével küzdött, nehezen tudtak a verseny felületére belépni. Szerencsére a jelenlévő felnőttek segítettek, így végül minden csapatnak sikerült elkezdeni a feladatmegoldásokat.
A feladatokat a park különböző helyein kapták a gyerekek, így végig mozgásban voltak, csak a gondolkodás idejére álltak meg. A legkevesebb út körülbelül 5 és fél, a legtöbb 9 és fél kilométer volt, amit a versenyzők  megtettek.
A negyedikes csapatok közül a Pintér András, Péteri Ábel és Barabás Máté hármas a budapesti csapatok között 10. helyezést ért el, természetesen aranymedve minősítéssel! A többiek, Vígh Balázs Kovács Gergővel, Necula Alex Baricza Balázzsal, Rusz Eszter Orosz Dorkával és Nagy Natáliával, Tóth Zsófia Kovács Emesével és Molitórisz-Dobri Grétával, Juhász Lili Fazekas Noémivel és Pioker Henrikkel szintén aranymedve rangot szereztek.
A felső tagozatosok közül a 6.a osztályból Kovács Nimród Szebeni Mátéval és Székely Gergővel ezüstmedve rangot ért el. A 6.b osztályos Ember Dávid, Galambos-Nagy Csaba, Bata Mihály trió a most megszerzett arany minősítéssel és az őszi fordulóban elért eredményével együtt budapesti 5. helyezést ért el, és ezzel gyémánt fokozatot érdemelt ki. Az 5. b osztályos Budinszki Gergő és Kósa Máté, valamint Monyók Mátyás és Bolla Illés most szintén arany, az összesítésben pedig gyémántmedve rangot szerzett.
Minden versenyzőnek gratulálunk!

Medve Matek Go

Medve Matek Go

Medve Matek Go

Medve Matek Go

Medve Matek Go

Medve Matek Go

Medve Matek Go

Medve Matek Go

Medve Matek Go