Amfiteátrum Kupa Matematikaverseny
2017. december 01. péntek, 17:33

Először neveztünk - matematikatanáraink ösztönzésére - az Óbudai Árpád Gimnázium által szervezett matematikaversenyre. Itt minden versenyző egyénileg méretteti meg magát, azonban iskolánként lehetett egy 2 ötödikesből és 2 hatodikosból álló csapatot nevezni. A mi iskolánkból 6 ötödikes és 5 hatodikos tanuló indult.

A november 24-én, pénteken rendezett versenyen 265 tanuló vett részt. 75 percet kaptunk a feladatsor megoldására. A megmérettetés után a vendéglátók érdekes programokkal szórakoztatták a résztvevőket. Volt fizikai és kémiai kísérlet, játékok, origami, x-box, mikroszkópok… Amikor meglettek az eredmények, bementünk a nagyterembe, ahol előadást hallhattunk a Rubik-kockáról (sőt, még versenyt is tartottak, hogy ki tudja leghamarabb kirakni), és egy bűvész is fellépett. Utána következhetett a várva várt eredményhirdetés. Az osztálytársam, Máth Boldizsár 6., én 8. helyezést értem el, iskolánk csapata pedig 2. lett. A csapatban Medgyesi Júlia és Sárközy András ötödik osztályosok, valamint Boldizsár és én szerepeltünk.
Köszönjük tanárainknak: Klári néninek és Zsuzsa néninek a felkészítést, a gimnázium diákjainak és tanárainak a verseny nagyszerű lebonyolítását! Nagyon izgalmas nap volt, kár, hogy jövőre már hetedikesek leszünk, így nem indulhatunk.

Baranyai Dorka 6.b
Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola