Hogyan kerültek ismét „Medvebocsok” és „Kismedvék” Újpestre?
2024. június 05. szerda, 17:14

Természetesen A Matematika Összeköt Egyesület Medve Matek versenyéről van szó, amelyen tavasszal ismét részt vettünk.
A verseny 1999-ben Debrecenből indult, akkor keletkezett a M.E.D.V.E. mozaikszó, ami a "Matek", "Erdei", "Debreceni", "VEtélkedő" szavakból alakult ki. Azóta a Medve Matek országos versennyé nőtte ki magát, de a neve a régi maradt.
Május 25-én ismét remek időjárás fogadta a Szilas parkban a Medve Matek GO mindenre elszánt versenyzői. Most először történt, hogy kezdéskor semmilyen technikai nehézség nem hátráltatta az indulást, ahogy a gyerekek beléptek a versenyzési felületre, azonnal indult a „pálya”.
Versenyzőinket semmi sem tántorította el a részvételtől, törött lábbal is küzdött egyik ötödikesünk. A mozgás sem maradt el, a legkevesebbet sétáló csapat körülbelül 2 km-t tett meg, de voltak akik majdnem 5 km-t teljesítettek. Ismét remek eredmények születtek.
„Medvebocs” kategóriában a Tóth Tamás, Monyók Mátyás, Bolla Illés 6.b osztályos tanulók alkotta csapat a mostani versenyen arany minősítéssel a 12., a tavaszi-őszi összetett eredményükkel, gyémánt minősítéssel a 10. helyet szerezték meg. A 6.b osztályból még Varga Ákos és Nyárs Bulcsú is versenyzett, ők is arany minősítéssel zártak. Az ötödikesek is remekül szerepeltek: az 5.b osztályosok közül a Leimeister Ádám, Doszpot Olivér és Varga Zsombor alkotta csapat, valamint  Necula Alex, Pioker Henrik és Orosz Dorka csapata is nagyon ügyes volt, ezüst minősítéssel zárták a futamot.
Kismedve kategóriában a 7.b osztályosok értek el nagyon jó eredményt, a Kollár Linda, Szabó Kitti és Bóta Virág alkotta hármas a mostani versenyen arany minősítést ért el, az őszi-tavaszi összetett értékelésben pedig gyémánt fokozattal a 16. helyen zártak. Alig maradtak el mögöttük a fiúk, Ember Dávid, Varga Levente és Gujzer Gergő most ezüst fokozattal zárt, az összetett versenyben szintén gyémánt minősítéssel a 18. helyen végeztek.
Mozgás + csapat + matematika = Medve Matek verseny!
Várunk minden versenyzőt a következő tanévben is erre a remek megmérettetésre.

Somogyváriné Polgár Zuzsanna matematikatanár

Matematikaverseny

Matematikaverseny

Matematikaverseny

Matematikaverseny

Matematikaverseny

Matematikaverseny

Matematikaverseny