Jubilál a PÉNZ7!
2024. március 18. hétfő, 17:30

A PÉNZ7-et 2015 és 2016 között a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben indította el, mint főszervező, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával. A 2022/23-as tanévtől jelentősen kiszélesedett a támogatók köre és már hét szervezet együttműködésével valósul meg a program. A program fókuszában az általános és középiskolások állnak, évről évre bővül a résztvevők köre. A kimagasló részvételi számok elismeréseként a magyar program 2019-ben már harmadjára került be a Global Money Week eseménysorozat legjobbjai közé. A tanórai programok számos játékos, interaktív kísérőprogrammal egészülnek ki, például online kvízjátékkal, hogy a diákok ezirányú tudása minél szélesebb eszköztár segítségével bővülhessen.
Iskolánk, az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola ebben a tanévben nyolcadik alkalommal vett részt a PÉNZ7 programján. A Magyarországon megrendezésre kerülő PÉNZ7 missziója, immár 10 éve többek között az, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára, a vállalkozói kedv megteremtésének, az üzleti ismeretek megalapozásának lehetőségére; valamint arra, hogy a pénzügyi ismeretek mellett helyett adjon a vállalkozói kompetenciafejlesztés, és a vállalkozói ismeretek bevezetésére az iskolákban.
Hét évvel ezelőtt vettünk először részt a programon és a nagy sikerre való tekintettel idén ismét regisztráltunk a projektre.  A rendhagyó tanórai feladatokon kívül a diákok játékos formában, pl. kvízeken bővíthették tudásukat a különböző pénzügyi témákban. Alsó tagozatos diákjaink „vásároltak a vegyesboltban”, pénzügyi életleckéket vettek, megismerkedtek a takarékoskodás fontosságával, fizettek digitális fizetőeszközzel, interaktív feladatokat, illetve Kahoot tesztet oldottak meg, róka-kaland online társasjátékon vettek részt, hogy csak pár tevékenységet említsünk. Felső tagozaton szóba került a pénzügyi tudatosság, a hitelek témaköre, a megtakarítások és digitális biztonság, valamint a biztosítások is. Matematikaórán gyakorlatban is alkalmazták tanulóink a százalékszámítást, amikor megtakarítási formákról, hitelekről kellett dönteni. Angolórán ismereteket szereztek a bankolás témakörben, olvastak a zsebpénzről, szókincset fejlesztettek, illetve angolul fogalmazták meg pénzköltési szokásaikat.
Ebben a tanévben először, hetedik és nyolcadik évfolyamon külsős önkéntesek is csatlakoztak a PÉNZ7 tantermi óráihoz. Az előadók szakszerűen felkészülve, a hallgatóság életkorát szem előtt tartva, színvonalas előadásokkal készültek, melyeken tanulóink is olyan aktívan vettek részt, hogy jártasságuk meglepte magukat az előadókat is. Köszönjük az önkéntesek odaadó munkáját, ezek a foglalkozások valóban a pénzügyi tudatosságot erősítették!
Várjuk érdeklődéssel a jövő év pénzügyi programjait!

Csókás Erika
Tóthné Sebők Marianna

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!

Jubilál a PÉNZ7!