Pénz7 – 2022
2022. március 21. hétfő, 17:44

Iskolánk, az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola idén immár hatodik alkalommal vett részt a Pénz7 programján.
Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében már fiatal kortól, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. A projektben résztvevő országok a pénzügyi ismeretek fejlesztésével kapcsolatos egyes programjaikat a European Money Week hetére összpontosítják. PÉNZ7-et 2015 és 2016 között a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben indította el, mint főszervező, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával. 2017-től az EMMI, mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. A program fókuszában az általános és középiskolások állnak. Évről évre nő a programhoz csatlakozó iskolák és pedagógusok száma.

Öt évvel ezelőtt vettünk először részt a programon és a nagy sikerre való tekintettel idén ismét regisztráltunk a projektre.  Alsó tagozaton heti három órában, felső tagozaton heti két órában foglalkoztunk a Pénz7 tananyagaival, de voltak olyan osztályok, akik még ennél is több óraszámban ismerkedtek a pénzügyi ismeretekkel.  A rendhagyó tanórai feladatokon kívül a diákok játékos formában, kvízeken bővíthették tudásukat a különböző pénzügyi témákban, melyeket idén is a sokszínűség jellemzett. Szóba került a pénz története, őseink pénzei, a magyar pénz használatban lévő bankjegyei, a családi költségvetés témaköre, az okos bankolás, a pénzügyi tervezés, a megtakarítás, illetve a takarékoskodás fontossága. Csoportmunkában szólásokat gyűjtöttek a pénzről, a gyarapodásról, illetve a szegénységről. Technika órán pedig malacperselyt készítettek és pénztárcát hajtogattak. Rajz órán saját pénzt terveztek.  Matematika órán gyakorlatban is alkalmazták tanulóink a százalékszámítást, amikor megtakarítási formákról kellett dönteni, szöveges feladatokat oldottak meg a gazdálkodásról, takarékosságról. Angol órán ismereteket szereztek a bankolás témakörben, olvastak a zsebpénzről, illetve angolul fogalmazták meg pénzköltési szokásaikat.

Várjuk érdeklődéssel a jövő év pénzügyi programjait!


Csókás Erika
Tóthné Sebők Marianna

Pénz7

Pénz7

Pénz7

Pénz7

Pénz7

Pénz7

Pénz7

Pénz7