Végre! A víz világnapján
2022. március 22. kedd, 19:19
Minden évben március 22-én megemlékezünk a Víz világnapjáról.  Ez egy ENSZ világnap, ami 1993-ban indult, és amellett, hogy ünnepli a vizet, felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg is 2 milliárd ember él biztonságos vízhozzáférés nélkül. A világnap egyik fő célja, hogy cselekvésre buzdítson. Legyen hozzáférhető a tiszta víz és a biztonságos szennyvízkezelés mindenki számára.

Az idei jelmondat  a felszín alatti vizekre irányítja a figyelmet:
„LÁTHATÓVÁ TENNI A LÁTHATATLANT” - a felszín alatti vizek védelme.

Két év kényszerszünet után most visszatértünk, és megemlékeztünk erről a fontos eseményről.
Az első és második osztályosok előzetesen a témához kapcsolódva kézműves munkákat készítettek, melyeket a földszinten zsibongóban állítottak ki. Majd 22-én délelőtt mikroszkóp alatt vizsgálhattak folyóvizet, benne apró élőlényekkel. Egy pohár tiszta vízzel és egy matricával tettük emlékezetessé nekik ezt a napot.
A felsőbb évfolyamosok délelőtt a szünetekben vehettek részt a vízzel kapcsolatos játékos feladatokban: lehetett horgászni, képeket kirakni, szórejtvényeket megoldani, villámkérdésekre válaszolni és természetesen mikroszkópban nézelődni. A jutalom itt sem maradt el, a pohárnyi tiszta víz és a matrica minden jó megfejtőnek járt.