Digitális témahéten
2019. május 07. kedd, 19:27

A bemutatót egy kedves fiatalember tartotta, Czoch András, aki a kerületünkben található UMSZKI egykori tanulója volt, ahol elkezdte az informatikai tanulmányait. Azóta is informatikával foglalkozik, és elhivatott terjesztője a gyerekek körében az informatika, a robotika tudományának.

András, aki ugyan nem pedagógus, személyisége mégis hatással volt a gyerekekre, remekül irányította a foglalkozást, lelkesedése, szakmai hozzáértése páratlan volt. Mindig megtalálta a megfelelő szavakat, eszközöket, hogy a gyerekeket lelkesítse, inspirálja. Az első órát a robotika szakkörös ötödikeseknek, a másodikat a 6.b osztály érdeklődőinek szerveztük. Szünetben a negyedikesek is kipróbálhatták az eszközöket. A komolyabban érdeklődők az órán is ott maradhattak, köszönet ezért a tanároknak, akik elengedték őket a szakóráról.
A tanulók végig ügyesen, lelkesen dolgoztak, az óra végére mozgó, világító és zenélő robotok is készültek. A gyerekek minden esetben lelkesen hagyták el a termet.
Szívesen látnánk gyakrabban hasonló bemutatókat, amelyek kilépnek a hagyományos órakeretből, és érdekes, kézzelfogható dolgokat mutatnak be a gyerekeknek. Az óra tevékenyebben telik, a gyerekek munkájának van kézzelfogható eredménye.
Köszönjük Czoch Andrásnak ezt az érdekes napot!


Robotika

Robotika

Robotika

Robotika

Robotika