Leonardo da Vinci kiállítás
2019. április 17. szerda, 19:51

   Az osztályunk már nagyon várta a pénteket, mert ezen a napon mentünk el a Leonardo da Vinci kiállításra, a Király utcába.

  Többszöri átszállással értünk a helyszínre. Érkezés után az egész osztály szinte beszáguldott az ajtón, annyira izgatottak voltunk. A bejáratnál, ha elfordultunk balra, egy katapult prototípusát láttuk a fal mellett. Ettől a szerkezettől távolabb egy festményt pillantottunk meg, melytől arrébb volt a ruhatár. Végül, de nem utolsó sorban még a mennyezetről is lelógott egy ejtőernyőző fabábu. Levetettük hátizsákjainkat, kabátjainkat, bementünk a velünk szemben lévő ajtón. Ott kezdődött el igazán a kiállítás! Egy elegánsan öltözött fiatalember elmesélte Leonardo da Vinci életét, elmondott róla egy csomó-csomó érdekességet, miközben beleszőtt a mesélésbe egy kvízjátékot. Elmondta például azt is, hogy az ifjú művész balkezes volt, tükörírással írt és még sok minden mást. A végén csoportmunkában ki kellett raknunk az Angyali üdvözlet című festményének képét. Mind ezek után megtekinthettük Leonardo további festményeit és munkaterveinek modelljeit, amelyeket ugyan kipróbálhattunk és szimulátorral is megnézhettünk, de a valóságban sajnos ezek nem készültek el.


   Látogatásunk zárásaként kaptunk egy VR-szemüveget, amelyben magyarázattal kísérve láthattuk Az utolsó vacsora és a Mona Lisa című festményeit.
Szerintem az egész kiállítás remek volt, megérte eljönnünk!


Takács Lara 4.a

Leonardo da Vinci kiállítás

Leonardo da Vinci kiállítás