Hetedikeseink a nyomdában és a Polgármesteri Hivatalban
2019. március 14. csütörtök, 18:47
Hetedik osztályban már mindenkinek gondolkodnia kell azon, hogy egy év múlva milyen irányba tervezze továbbtanulását. A pályaválasztást segítendő látogatott el a 7.a és a 7.c osztály az újpesti Pauker nyomdába. Az osztályokat Csorba András minőségügyi vezető és Golej Gábor gyártás-előkészítési csoportvezető kísérte végig az üzemen. Nagy szeretettel és hozzáértéssel beszéltek az ott folyó munkáról, a termelés különböző fázisairól. Megismerkedtünk a nyomdai gépekkel, megtudtuk, hogy az itt dolgozó emberek folyamatos, nappali vagy éjszakai 12 órás munkarendben dolgoznak. Láttuk, hol és hogyan készülnek a plakátok, füzetek, könyvek és egyéb nyomdai termékek. Az is újdonság volt számunkra, hogy minden színes kiadványt csak négy szín keverékéből állítanak elő.
Előzetesen azt gondoltuk, hogy sokkal unalmasabb lesz a látogatás, de tévedtünk! Nagyon érdekes volt, mert még nem láttunk ilyet.
Vezetőink végül buzdítottak minket, hogy válasszunk nyomdai szakmát, abban is segítséget nyújtottak, hogy ezt milyen iskolák választásával tehetjük meg.
A nyomdai látogatás után eleget tettünk Wintermantel Zsolt polgármester úr meghívásának, és egy rövid látogatást tettünk a városházán. A vezetőnk Szöllősy Marianne volt, aki az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjeként a téma egyik legjobb ismerője. Megismerkedtünk az épület történetével, megnéztük a házasságkötő termet és a dísztermet, közben sok érdekességet is megtudtunk Újpest történelméről is. A látogatás végén még körbe néztünk a polgármester dolgozószobájában is. Végül a nap fénypontjaként a piacon vendégül láttak minket egy szelet pizzára és egy pohár üdítőre. Még repeta is volt!

Az írás a 7.a osztály tanulóinak élménybeszámolói alapján készült.

Hetedikesek

Hetedikesek

Hetedikesek