Természettudományi nap felsőben
2018. november 15. csütörtök, 20:35

  Ebben a tanévben is megszerveztük a természettudományi napot, melynek keretében november 11-én minden felső tagozatos osztály a budapesti Állatkertbe látogatott. Évfolyamonként különböző feladatokat kaptak a tanulók, ezeket előre megszervezett csapatokban, „forgószínpad” formájában kellett megoldaniuk.

  A nyolcadikosok a szervezésben és a lebonyolításban vettek részt: az ő feladatuk volt a csoportok kísérése a különböző helyszínekre, az állomásokon a feladatok adása, pontozás, értékelés stb. Mindhárom nyolcadikos osztály tanulói nagyon komolyan vették és lelkiismeretesen végezték feladatukat, dicséretet érdemelnek.
  Az 5-6-7. osztályosok évfolyamonként 3-3 helyszínre látogattak (madarak, etető, flamingók, „Holnemvolt” vár, Nagytó, Aquarium, a régi parasztudvar, állatsimogató, fókák, jegesmedvék, a Madagaszkár-ház, a Varázshegy). Az állatkert sokszínű és változatos világában térkép segítségével tájékozódtak a gyerekek, a nyolcadikos segítők is kísérték a csoportokat. A látottak-hallottak alapján sokféle érdekes, kreatív feladatot oldottak meg a csapatok. Csak néhány ezek közül: kódfejtés, képmagyarázat, szórejtvény, memóriát próbára tevő feladatok, illetve tréfás verseny, például az, hogy ki tud a legtovább fél lábon állni, mint a flamingók. Több helyszínre előre elkészített beszámolókkal, rajzokkal érkeztek a tanulók. A teljesítés ideje is fontos volt. Minden feladatra meghatározott idő állt rendelkezésre, a megoldáshoz a csapatoknak stratégiát kellett kidolgozni. A szervezők igazi csapatmunkára ösztönözték a gyerekeket, ez sikeresen megvalósult.
  A menetlevelek leadása után az osztályok még sok helyre ellátogathattak, természetesen a játszótér sem maradhatott ki.
  A helyszíneken, valamint a résztvevők beszámolóiból egyértelműen kiderült, hogy gazdag, élménydús volt ez a program. Sok új ismeretet szereztek a gyerekek, miközben jól érezték magukat.
Deményné Sári Julianna projektvezető körültekintő szervezésének, a nyolcadikos osztályok tanulóinak, valamint a kísérő kollégáknak köszönhetően eredményes délelőttöt zárhattunk. (Még az időjárás is kegyes volt hozzánk!)

Horváth Erzsébet

Állatkertben

Állatkertben

Állatkertben