Állatkerti kirándulás
2018. november 15. csütörtök, 21:46
  Egy hűvös, ám verőfényes szombati napon iskolánk felső tagozata - a természettudományi nap keretében - ellátogatott a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A délelőtt folyamán több állomáson, izgalmas feladatokban mértük össze tudásunkat, ügyességünket.
  Az első gyülekezési pontnál az osztályunk két részre oszlott. Megalkottuk a pandák és a tevék csapatát. Ehhez már előre el kellett döntenünk, hogy mi lesz a csapatnevünk, majd pólóra rajzoltuk a választott állatot. Szintén előzetes feladatunk volt, hogy tájékozódjunk az intézmény honlapján az állatkerti viselkedési szabályokról, és az első állomáson ezekhez kapcsolódó érdekes kérdéseket válaszoltunk meg.
  A második kihívásra a Nagy-tónál került sor, ahol a kapott és megtanult szöveg alapján meséltünk az állomásvezetőknek a borzas gödényről. Majd újabb feladatokat oldottunk meg a tó madarairól.
  Innen az akváriumhoz sétáltunk, ott 13 harcsa nevét próbáltuk megjegyezni csoportosan, majd ezeket hibátlanul visszamondani tanárainknak. Ez nem volt könnyű feladat, mert egy-egy akváriumban többféle halat is láthattunk, és ezek nevei állandó mozgásban szalagfeliratban futottak előttünk.
  Az utolsó vetélkedőre a játszótéren került sor. Testneveléstanárunk közreműködésével csoportos ügyességi kalandokban vettünk részt.
  A kirándulás zárásaként megnéztük a Holnemvolt Parkot, tevéket etettünk, kecskéket és lámákat simogattunk.
   Én úgy gondolom, hogy minden gyerek jól érezte magát ezen a napon, és nagyon örülök, hogy nem csak egy szokványos állatkerti sétán vettünk részt.
Hingyi Zsombor 6.b