Meglátogattuk a Paksi Atomerőmű tájékoztatóját
2018. október 10. szerda, 09:30

A 7.a és a 7.c osztály őszi osztálykirándulásának egyik programja a  kamionjának meglátogatása volt.
Ez egy guruló kiállításra átalakított kamion, amelynek belsejében interaktív eszközökkel és játékos formában ismertetik meg a látogatókat az atomenergiával.
Mikor bementünk a kamionba, a falakon mindenfelé nagy képernyős televíziók, táblagépek fogadtak minket. A helyi vezető egy rövid bemutatást tartott a kiállításról, beszélt az atomerőmű fontosságáról, az új blokk építésének szükségességéről. Többek között megmutatta azt is, hogy az atomerőmű vezérlőtermével közvetlen kapcsolatban van ez a Látogatóközpont, észleltük az ország aktuális energiafogyasztását és az erőmű energiatermelésének nagyságát is.

Már alig vártuk, hogy önállóan is megnézhessük a kiállítást! Mindent kipróbáltunk, tájékozódtunk a világban elhelyezkedő atomerőművekről, egy atomerőmű felépítéséről, a Paksi Atomerőmű épületeiről … stb. De a legérdekesebbek a táblagépeken futó kérdéssorok voltak. Itt, ha hibátlan választ adtunk az összes kérdésre apróbb jutalmat kaphattunk: tollat, kulcstartót, türelemjátékot. Sokunknak sikerült! A fiúk inkább azt a biciklit próbálták ki, amelyet tekerve elektromos energiát állítottunk elő, mellyel fel tudtunk tölteni például egy mobiltelefont, esetleg egy táblagépet.
Jól éreztük magunkat, tetszett a foglalkozás.


Bedők Antónia és Tóth Zsófia 7.a osztályos tanulók

Paksi Atomerőmű interaktív tájékoztató

Paksi Atomerőmű interaktív tájékoztató