MMM – ha május, akkor Medve Matekverseny!
2018. május 28. hétfő, 14:57

Immár harmadik éve vesz részt iskolánk a Matematika Összeköt Egyesület által szervezett Medve Szabadtéri Matematikaversenyen. A verseny a matematika élményszerűvé tételét, a közös gondolkodás népszerűsítését, az egészséges életmódra történő nevelést tűzte ki céljául.
A résztvevők háromfős csapatokban versenyeztek: az 5-6. osztályosok a medvebocs, a 7-8. osztályosok a kismedve, a középiskolások a nagymedve és a jegesmedve, a felnőttek az ursa minor és az ursa maior kategóriában.

A verőfényes nyári melegben több mint 2000 versenyző gyülekezett az Óbudai-szigeten május 27-én, vasárnap délelőtt. A regisztráció és a közös bemelegítés után fél 11-kor indult útjára a verseny. A szigeten a nagy réten és környékén 15 állomás bújt meg a fák alatt, ezeket kellett megkeresni, az ott kapott feladatokat a csapattagoknak együtt megoldani. A szabályok miatt volt olyan csapat, amelyik kb. 22 km-t(!) tett meg a verseny során, miközben az egyik állomásról a másikra igyekezett.
Jó volt nézni, ahogy a sziget megtelt a matematikát szerető gyerekekkel és felnőttekkel, akik erre a 4 és fél órára átadták magukat a gondolkodás és az együtt dolgozás örömének. Meglett férfiak vitatkoztak egy-egy feladat megoldásán, miközben mellettük talán gyermekeik tették ugyanezt.
Iskolánkból ötödikesek, hetedikesek és nyolcadikosok versenyeztek. Mindenki eredményesen szerepelt, egy hetedikes csapatunk (Schneider Zita, Tóth Anna 7.b) aranymedve, a többi csapatunk ezüstmedve rangot szerzett.


Medve Matekverseny

Medve Matekverseny

Medve Matekverseny

Medve Matekverseny