Vendégségben az Esterházyaknál
2018. április 16. hétfő, 12:51
Az Esterházy Magánalapítvány országos alkotói versenyt hirdetett 8-15 éves tanulók számára „Vendégségben az Esterházyaknál„ címmel.
A 7.b osztályból három fővel vettünk részt a versenyen. A csapat tagjai Magyar Levente, Mihály Tamás és Jakab Béla voltak. Két rövid anekdotát olvastunk el, ami után betekintést nyertünk az Esterházy család életébe. Ezek alapján makettet kellett készítenünk a családhoz kapcsolódó egyik épületről. Mi a fertődi kastélyt választottuk témaként. Csapatunk először felosztotta egymás között a munkát.
Információkat gyűjtöttünk az épületről, majd elemeztük ezeket. Megvásároltuk azokat az anyagokat, amelyekre szükségünk volt.
A munka elkészítésére két hét állt rendelkezésünkre. Először a kastély főépületével kezdtük az „építést”, aztán a melléképületekkel folytattuk. Amikor a balsafából és kartonpapírból készült épülettel végeztünk, a parkon kezdtünk el dolgozni.
A két heti közös munka jól sikerült, meghozta gyümölcsét. Az Esterházy Magánalapítvány úgy értékelte, hogy makettünk az ötszáz pályamű közül alkalmas arra, hogy a kismartoni kastélyban kiállítsák negyven másik alkotással együtt.

Jakab Béla és Mihály Tamás 7.b

Vendégségben az Esterházyaknál