Jelenetek A Pál utcai fiúkból
2014. február 25. kedd, 20:25

Ötödik osztályos kötelező olvasmányunk a Molnár Ferenc által írt A Pál utcai fiúk című regény. A mű feldolgozását megkönnyítette számunkra, hogy színdarab formájában is megtekinthettük a történetet a Szép Ernő Színház előadásában, Újpesten. Osztályfőnökünk, Erika néni izgalmas feladatot talált ki számunkra: csoportokban mutattunk be jeleneteket a regényből, melyeket együtt választottunk ki. Az alapos felkészülés után egy irodalom óra keretében adtuk elő a jeleneteket egymásnak. Jelmezekkel és kellékekkel színesítettük az előadást. A jelenetek a következőek voltak:

Minden csoport lelkiismeretesen felkészült, és nemcsak szereplőként, hanem nézőként is élveztük az előadásokat. Osztálytársaim véleményei alapján igen élethűek voltak a jelenetek, melyek segítségével könnyen el lehetett képzelni a történetet. Sokat nevettünk, és az előadások végén gratuláltunk egymásnak.

Kedvenc jelenetem az „einstand” volt, mert teljesen úgy éreztem magam, mintha színházban lettem volna, és a végén kipróbáltuk az üveggolyózást is!

Tóth Dóra 5.b

Üveggolyó

További képek a Galériában.