„Medveverseny”
2021. október 06. szerda, 18:15

MATEMATIKA + együttműködés + friss levegő + mozgás + innováció
=
Medve Szabadtéri Matematikaverseny

A majdnem kétéves kényszerpihenő után már alig vártuk, hogy részt vehessünk egy „igazi”, élő matematikaversenyen.
Az alkalom szeptember 25-én jött el, amikor országszerte több, mint 70 helyszínen 5000 versenyző társaságában mérették meg magunkat diákjaink.
A verseny hagyományos helyszínein kívül lehetőség volt okostelefonnal úgynevezett virtuális pályán teljesíteni a verseny feladatait, ez a Medve Matek GO vetélkedő. Többféle szempontot figyelembe véve választottuk ez utóbbi megoldást, így ezen a szeptemberi szombaton a Szilas park árnyas fái között gyülekeztünk, hogy a gyerekek délelőtt 9-12-ig megoldják a kitűzött feladatokat.
Eltelt egy kis idő, mire minden csapatnak sikerült a játékot elkezdeni (fontos tanulság, hogy az útmutatót figyelmesebben kell tanulmányozni). A feladatosztó állomásokon szervezők nem tartózkodtak, ezeket GPS-koordináták, virtuális térkép és az okostelefon segítségével kellett megtalálni. A megoldásokat egy adott felületre kellett beírni, ezeket a rendszer automatikusan kiértékelte, majd továbbküldte a csapatot egy következő állomásra. Végül 180 percnyi gondolkodás, futkározás után a csapatok sikerrel vették az akadályokat.
A hatodikosok: Pintér Erzsébet, Kun Vilmos és Lisztóczki Mihály 586 induló csapat közül a 22. helyen végeztek, és ezzel aranymedve fokozatot értek el. Az ötödikes csapatok közül a Bóta Virág, Galambos-Nagy Csaba és Murvai Dorka trió ezüstmedve, a Bata Mihály, Gujzer Gergő, Varga Levente, illetve a Barna Vivien, Dröszler Viktória, Nagy Nóra alkotta hármas bronzmedve minősítést ért el.

A tanulók Dr. Kaszáné Kristály Klára tanárnő tanítványai.

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

Medve Szabadtéri Matematikaverseny