Gratulálunk az országos eredményhez!
2019. június 02. vasárnap, 18:35
Iskolánk hatodik osztályos tanulója, Medgyesi Júlia részt vett a május 24-26. között Mezőtúron rendezett Kaán Károly természet- és környezetismereti verseny országos döntőjében. Julcsi a fővárosi fordulón a 2. helyezést megszerezve jutott az országos döntőbe, melyre az ország legjobb 25 ötödikes és hatodikos tanulója kapott meghívást.
A megmérettetés több részből állt. Minden versenyzőnek készíteni kellett egy plakátot „A mi erdőnk” címmel. Ezenkívül egy hosszabb időt felölelő kutatómunkának a bemutatása és prezentálása is feladat volt. A verseny első napján ezt egy ötperces előadás keretében neves szakemberekből álló zsűri előtt kellett bemutatni. Julcsi a komposztálással és a komposzt növények fejlődésére gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatómunkáját ismertette. A szombat egy egész napot felölelő  terepgyakorlatból állt, ahol megismerkedtünk az Alföld növény-és állatvilágával, kultúrtörténeti emlékeivel, nevezetességeivel. A versenyzőknek kétszer is számot kellett adniuk a terepen megfigyelt és megismert ismereteikből. A verseny harmadik napján következett az elméleti forduló, amely során  Kaán Károly életéből és a Természet Búvár magazin kijelölt cikkeiből álló feladatlapot kellett kitölteni, preparátumokat és diaképeken szereplő állatokat, növényeket felismerni.
Julcsi kimagasló teljesítményt nyújtott ezen a nehéz versenyen: összesítésben a 9. helyet szerezte meg, és a kiselőadása a díjazottak közé került. Szívből gratulálunk ehhez a gyönyörű eredményhez!
Köszönjük Deményné Sári Julianna tanárnő segítségét, ötleteit, és Kálmán Anna 6.b osztályos tanuló szüleinek, hogy a kísérlethez szükséges komposztálókeret faanyagát biztosították nekünk!
Julcsi, nagyon büszke vagyok, büszkék vagyunk Rád!
Kardosné Nagy Tímea, felkészítő tanár

Medgyesi Júlia - Kardosné Nagy Tímea