Hatodikosok a Láthatatlan Múzeumban
2019. április 10. szerda, 13:00

2019. március 7-én reggel a 6.c osztály a városba indult. Elsődleges cél a Láthatatlan Múzeum megtekintése volt, de egy kis kitérővel megnéztük az ország 3 legmagasabb építményét. A hosszú séta után megpihentünk a Deák téren, ahol alkalmunk volt megbeszélni a látottakat és az előttünk álló programot.

A Láthatatlan Kiállítás Budán található. Aki ellátogat ide, egy különleges, interaktív utazásban lesz része egy láthatatlan világban, ahol teljes sötétségben kell eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok segítségével. Ha valaki eljön ide, megértheti majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszervünk, az egészséges szemünk nélkül élni, hogyan erősödnek fel egyéb érzékeink ennek hiányában.
Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérik el a csoportokat egy olyan útra, amely megváltoztatja a látogatók fogyatékosokhoz fűződő hozzáállását. Az osztályfőnök, Andi néni célja a gyermekek érzékenyítése volt, elérte a célját.
A gyerekek többsége a bizonytalanság és a félelem szót emlegette a teljes sötétségben megtett túra után. Ugyanakkor le voltak nyűgözve, hogy a nehézségek ellenére milyen biztosan tudnak a vakok és gyengénlátók vásárolni, az utcán, a szobában, a piacon, az erdőben tájékozódni.

Láthatatlan kiállítás

Láthatatlan kiállítás

Láthatatlan kiállítás