Tornacsarnok épül iskolánkban
2018. április 18. szerda, 13:24

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban hetente összesen 110 testnevelésórát tartunk, naponta átlagosan huszonkettőt. Ehhez a feladathoz jelenleg egy 160 négyzetméteres tornaterem, valamint egy korlátozott lehetőségeket nyújtó alagsori tornaszoba áll a rendelkezésünkre. Rossz időjárás esetén, amikor nem használhatjuk az udvari pályákat, bizony nem tudjuk szakszerűen megtartani a testnevelésórákat. Ezért nagyon örülünk annak, hogy a jövő héten az udvaron az Újpesti Önkormányzat beruházásában saját erőforrás és pályázati pénz felhasználásával egy 1434 négyzetméteres tornacsarnok építése kezdődik el.

A létesítmény nemcsak a testnevelésórák szakszerű megtartásához teremt ideális feltételeket, hanem egy olyan fedett teret is biztosít, ahol az iskola különböző programjait (évnyitót, évzárót, ballagást, iskolai ünnepséget stb.) az időjárástól függetlenül meg lehet tartani. A tervek szerint 2019 szeptemberében vehetjük birtokba az épületet.
Az udvar egy részét, a munkaterületet természetesen lekerítjük, s igyekszünk úgy szervezni a munkálatokat, hogy a tanítást lehetőleg ne zavarja. Az udvari játszóeszközöket az önkormányzat közreműködésével áthelyeztük, s az eddigi lehetőség, hogy a gyerekeket átvihetjük a játszótérre, továbbra is fennáll.
Mindemellett további kényelmetlenségekre is számítani kell, például arra, hogy az építkezés bizonyos szakaszaiban a Kunhalom utcában nem lehet majd jól közlekedni, parkolni. Érdemes lesz majd ekkor átszervezni a reggeli munkába járást, igazodni ahhoz, hogy a környező utcákban tudnak csak megállni, s egy-kétszáz méteres sétával közelíthetik meg az iskolát.
Az építkezés Önöket érintő részéről igyekszünk folyamatosan tájékoztatást adni.
Az alábbi linken tölhetik le az önkormányzat tájékoztatóját.

Tájékoztató

A következő linken egy látványtervet lehet megtekinteni.

Látványterv

Kedves Szülők, segítő együttműködésükre továbbra is számítva:


Mező János, igazgató