Olvasni jó!
2024. május 07. kedd, 17:22

„Olvasni jó!”
Mi is ezt valljuk. A tavalyi szép emlékek után ebben az évben is beneveztünk az Ifjúsági Ház által meghirdetett kerületi versenyre. És megnyertük! A 43 benevezett 4-5.-es csapat közül mi lettünk az első helyezettek!
Wéber Anikó: A platán sor rejtélye című könyvét kellett hozzá elolvasnunk. Nagyon izgalmas és érdekes a története.
A verseny három otthoni, írásbeli fordulóból és a személyes részvétellel lebonyolított döntőből állt. Négyfős csapatban indultunk, mi voltunk a Könyvmolyok. A lányokkal minden fordulóban megbeszéltük, hogy ki melyik részt oldja meg, majd egyeztettünk egy napot, és valakinél összeültünk megírni. Mindig volt kreatív feladat is: babát, térképet és meghívót készítettünk, amiben a szüleink is segítettek kicsit anyagokkal, ötletekkel, tanácsokkal.
Élvezetes hétvégék voltak, mikor együtt dolgoztunk, mellette ettünk-ittunk, jól szórakoztunk, s közben persze közösen megcsináltuk a néha nagyon-nagyon sok írással járó feladatokat.
A döntőn sajnos nem tudtam ott lenni, mert belázasodva az ágyat nyomtam, de nagyon szorítottam a lányoknak! Végül elsők lettünk! Nagyon örültünk neki!
Azóta volt író-olvasó találkozó is, ahol Wéber Anikó mesélt nekünk arról, hogyan vált íróvá, mi ihlette eme regénye megírására, és természetesen válaszolt sok-sok kérdésünkre. Ezután dedikálta a könyveit nekünk. Mert persze mi nemcsak A platánsor rejtélyét olvastuk el már tőle, hanem több ifjúsági regényét is.
A találkozó végén a szerző bevallotta, ez az egyik legkedvesebb könyve, ezért készíti a történet folytatását. Mi biztosan el fogjuk azt is olvasni.

Juhász Lili 5.b
Olvasni jó!

Olvasni jó!

Olvasni jó!

Olvasni jó!

Olvasni jó!