A programozás hete
2023. október 20. péntek, 16:59

Idén iskolánk is feliratkozott az európai CodeWeek térképére. Négy programot regisztráltunk a nemzetközi eseményre. A harmadikosok játékdélutánon vettek részt, ahol az algoritmikus gondolkodást fejlesztő CodyRoby, valamint CodyColor táblás társasjátékokkal játszottak. A negyedikesek Bee-Bot padlórobottal kihívásokat teljesítettek. Az ötödikesek a code.org online tanfolyamán ismerkedtek a kódolással, a hatodikosok játékprogramot készítettek Microbitre. Mindegyik rendezvényünk a digitális jártasság szórakoztató módon történő elsajátítását tűzte ki célul.
A gyermekek lelkes részvétele igazolta, hogy törekvésünk nem volt hiábavaló.

CodeWeek

Bővebben...
 
A Világ Legnagyobb Tanórája
2023. október 13. péntek, 15:57

Az iskolánk ebben a tanévben is csatlakozott A Világ Legnagyobb Tanórája nevű,  az UNESCO, UNICEF és a Belügyminisztérium által támogatott mozgalomhoz, ami az első olyan  nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló globális célokat.  Ebben az évben  az egyenlőtlenségek csökkentése téma volt a kiemelt cél.
Világ Legnagyobb Tanórája idei programja 2023. október 2-6. között valósult meg. Iskolánk alsó és felső tagozatán  digitális kultúra, etika, angol és osztályfőnöki órákon mintegy 10 osztály, 200 tanuló vett részt ebben a világméretű projektben. Három negyedikes osztály Rigóczki Csilla tanító segítségével digitális kultúra órán csoportmunkában vizsgálta meg, hogy a testi fogyatékossággal élő emberek milyen nehézségekkel néznek szembe mindennapi életük során, majd áttekintették, hogyan lehet segíteni őket a közösségbe történő beilleszkedésben.
Felső tagozaton a tanárok az időskorúak és a fogyatékkal élő emberek segítésével  kapcsolatban tartottak osztályfőnöki,  etika- és angolórákat: Heber Eszter, Besenyei Éva, Somogyváriné Polgár Zsuzsanna, Váradi Jánosné, Kardosné Nagy Tímea.
Elmondhatjuk, hogy tanulóink és a pedagógusok is érdeklődéssel és lelkesen vettek részt ebben a világméretű programban.

Kardosné Nagy Tímea tanár, programkoordinátor

A Világ Legnagyobb Tanórája

Bővebben...
 
Emlékeztünk
2023. október 06. péntek, 16:12

A 6.b osztályosok iskolarádióban elhangzó műsorával emlékeztünk a hősökre.

Emlékeztünk

Bővebben...
 
Jó levegő, mozgás, tanulás
2023. szeptember 27. szerda, 15:43

Folytatódik a hagyomány. Az ötödikesek és a hatodikosok egy teljes délelőttöt töltöttek el a Farkas-erdőben. Az akadályverseny fő szervezője most is Dr. Kriskáné Gánóczy Anita, a Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont kulturális szervezője volt. Tizenkét állomást állítottak fel, izgalmas feladatok várták a csapatokat! A győztesek oklevelet kaptak, s az Oktatóközpont jóvoltából a program végén minden tanítványunk elmajszolhatott egy csokoládét.
Az iskolai szervezést, a program koordinálását Somogyváriné Polgár Zsuzsanna tanárnő és az osztálya, a 8.a osztály végezte.

Akadályverseny

Bővebben...
 
A mozgás öröme, az együttlét élménye, az egészségünk védelme
2023. szeptember 16. szombat, 12:50

Családi sportnapot rendeztünk a sportcsarnokban. Az 1.c, a 2.a, a 2.b és a 3.c osztályosok fogadták el meghívásunkat. A programokat Rezács Zoltán tanár úr szervezte és irányította.

Családi sportnap

Bővebben...
 
Iskolaköpeny
2020. augusztus 12. szerda, 13:16

Kedves Szülők! A 1046 Budapest Kiss Ernő u. 2. szám alatt működő SZÖSZY DISZKONT vállalta az iskolaköpenyek forgalmazását.

Nyitvatartás: hétfő-szombat 10-18 óráig

Elérhetőség: https://szoszy.com/ - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +36 30 342 3826

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL