Magazint készítettek a 6.b-sek
2011. április 28. csütörtök, 20:50

A Geo magazin felhívására a 6.b osztályból 12 tanuló még márciusban vállalkozott arra, hogy megpályázzák a részvételi lehetőséget a Geo-akciónapon, ahol neves kutatókkal egy egész napos kalandon vehetnek részt a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban.

Ehhez egy olyan magazint kellett készíteniük 4-12 oldalnyi terjedelemben, melyben kötelező témák voltak. Kizárólag a megadott témakörök szerepelhettek a pályamunkákban:

1. A madarak vándorlása
2. Autók és a környezetvédelem
3. Környezeted növény- és állatvilága

A Volkswagen felajánlásával – ha reklámot helyeznek el a csapatok a különszámukba az újrahasznosítás és a környezettudatos gondolkodás jegyében – 10 db használt számítógép kerülhet a nyertes iskola tulajdonába.

Az egy hónapig tartó alapos munka után megszületett a végeredmény: egy 12 oldalas újság, melyet a szerkesztők „Zöldhangyák Magazinnak” neveztek el, és ezt most felkínálják teljes terjedelmében.

Jó olvasást kíván a szerkesztőség: Fésűs Ákos, Hajzer Anna, Janser Ilona, Jóna Esztella, Kubik Barnabás, Marton Tamás, Nagy Ákos, Nie Si Yao, Nyariki Noel, Pászti Flóra, Szajbély Anna, Végh Bálint és Erika néni

A magazint itt lehet letölteni.