Szenzációs eredmények a Bolyai Csapatverseny országos döntőjén
2009. november 30. hétfő, 22:39

A területi fordulók után iskolánk 5 csapata is bejutott az országos döntőbe. A versenyen gyermekeink a nagyon erős mezőnyben kiváló eredményeket értek el. Anyanyelvből Újpestet iskolánk két csapata képviselte, s mind a két csapat megnyerte a döntőt.


Anyanyelvből


A nyolcadik osztályosok versenyét a Fejes Sára, Oláh Miklós, Szepesi Nóra és Tóth Zsófia által alkotott csapat nyerte meg 183 ponttal, 1 ponttal megelőzve még a gimnáziumi kategória győztesét is. A versenyzőket Kőművesné Nemesi Veronika tanárnő készítette fel.

A hetedik évfolyamosok döntőjén szintén iskolánk tanulói lettek a legjobbak. A csapat tagjai: Hirmann Blanka, Kovács Júlia, Vadnai Viktor és Varga Miklós. Ők 11 ponttal előzték meg a velük egykorú gimnáziumi kategóriában versenyző győztes csapatot. Ők is Kőművesné Nemesi Veronika tanárnővel készültek fel a versenyre.

7.b 8.b


Matematikából


A hetedik évfolyamos csapatunk matematikából az országos döntőn IV. helyezést ért el. A csapat tagjai: Biró Norbert, Fehérvári Ádám, Kégl Marcell és Vadnai Viktor. A gyerekek matematikatanára: Somogyváriné Polgár Zsuzsanna.

A legkisebbek, a harmadikosaink az országos döntőn a XIV. helyezést szerezték meg. Csontos Ábel, Kovács Domonkos, Pákozdi Kinga és Salánki András versenyeztek a csapatban. Felkészítőjük: Pappné Kormos Judit.

A hatodikosok versenyében Kovács István Bence, Kun Bálint, Oláh Viktória és Tóth Boglárka az országos XV. helyezést érték el. Somogyváriné Polgár Zsuzsanna tanárnővel tanulják a matematikát.



Az eredményeket itt is megtekinthetik.