Elkészült a sportpálya
2009. szeptember 05. szombat, 18:15

Kedves Szülők!

Régi álmunk valósult meg, amikor az évnyitó ünnepségen gyermekeink az új sportburkolaton köszöntötték a tanévet. Az Újpesti Önkormányzat nyáron 860 négyzetméter nagyságú játszófelületet, sportpályát alakított ki az udvar hátsó részén. A költségekhez Önök közvetlenül 3 millió forinttal járultak hozzá. 2,4 millió forint két évi személyi jövedelemadó felajánlásból gyűlt össze az alapítvány számláján, míg több mint 600 000 forintot az elmúlt tanévben fizettek be erre a célra.

A beépített vízáteresztő sportburkolat a kisiskolások mozgásához a legegészségesebb felületet biztosítja. Nagyfokú rugalmasság jellemzi, ízületkímélő, különösen a fejlődésben lévő gyermekek sportolásához előnyös. A talajjal érintkező gyermek (futó, eleső) a terhelést közvetlenül a padlónak adja át és a burkolat a terhelésből eredő erőhatásokat az érintkező felület benyomódásával veszi át, s közben elnyeli a rezgések nagy részét. A burkolat kifejezetten ajánlott azokban a létesítményekben, ahol kis súlyú gyerekek (alsó tagozatosok) használják sportolás, testnevelés céljára, mert az ő ízületük és izomzatuk fejlődését is egészségesen biztosítja.


Sportpálya
Préselt, vulkanizált koptatóréteg




Megfelelő csillapítást, optimális energia-visszanyerést és teljes kényelmet biztosít.


Kedves Szülők! A gyerekek mostantól egészséges felületen mozoghatnak. Közös a siker, de közös a felelősség is. Vigyázzunk a pályára közösen! Kérem Önöket, hogy a sportfelületre hegyes sarkú cipővel ne lépjenek rá, kavicsot, hegyes, éles tárgyakat ne hordjanak fel a felületre.

A további eredményes együttműködésünkben bízva:

Mező János

igazgató