Egészségnap a nagyoknak
2018. május 03. csütörtök, 09:28

  Iskolánkban már évek óta hagyomány, hogy a 7-8.-os évfolyam számára egészségnapot tarunk. Ebben az évben április 24-én délelőtt került sor erre a programra, melyet a reál munkaközösség vezetője, Somogyváriné Polgár Zsuzsanna szervezett. A rendezvény a fenntarthatóság hete témahét egyik programja volt.   Ezen a napon az osztályok különböző témakörökhöz kapcsolódó előadásokon, illetve tevékenységekben vettek részt. Minden osztály négy programot látogatott, melyeket forgószínpad- szerű rendszerben szerveztünk. Az előadásokat Dr. Miklós Zsuzsanna, valamint a Bethesda kórház munkatársai és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete fiatal orvostanhallgatói tartották.
   Dr. Miklós Zsuzsanna a cukorbetegségről és az elhízásról szóló előadása során vérnyomás- és vércukormérést is bemutatott, amelyet a gyerekek is kipróbálhattak.
   A fiatal orvostanhallgatók prezentációi közül az egyik előadás az egészségtudatos táplálkozásról, a testképzavarról, a divatos diétákról szólt. Két videót is bemutattak olyan fiatal „hírességekről”, akiket ez a korosztály jól ismer, és akik mások elvárása, gúnyos viselkedése miatt lettek depressziósak, és kezdtek drasztikus fogyókúrába vagy egyéb önkárosításba. A videókban szereplő fiatalok arra intették kortársaikat, hogy ne kövessék a példájukat, fogadják el önmagukat, keressenek pozitív megerősítést, értelmes célokat tűzzenek maguk elé.
   A továbbiakban a szív- és érrendszeri prevencióról, az egészséges életmód fontosságáról, a védőoltásokról is hallhattak a tanulók.
   A Bethesda kórház munkatársai az égési sérülések megelőzéséről, valamint szakszerű ellátásáról tartottak prezentációval egybekötött előadást.
   Ezalatt a tornateremben ergometeres felmérésben vettek részt a diákok,valamint az egyik legvidámabb tánc, a salsa főbb lépéseinek megtanulásával tapasztalhatták azt, hogy a sport, a tánc és a vidámság együtt nemcsak egészséges, hanem nagyon jó is lehet!
   A diákok véleménye azt tükrözte, hogy jól érezték magukat ezen a délelőttön. Természetesen mindenki mást emelt ki, de mindenki jónak tartotta a programot, és úgy vélte, hogy számára sok új ismeretet nyújtott ez a program.
   A diákok mindegyik rendezvényen fegyelmezettek, érdeklődőek és együttműködőek voltak.

Horváth Erzsébet

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak

Egészségnap a nagyoknak